divendres, 30 de desembre del 2011

El desconegut del metro de París


No volia tancar el 2011 sense parlar del desconegut del metro de París.
A principis d'any, després d'un llarg més d'examens i projecte de final de quadrimestre, els xiripitiflauticos (Bea, Vicent, Paula i jo) decidirem "relaxar-nos, celebrant el plaer indescriptible que és estar amb tu" París.
El metro de la ciutat de l'amor compta amb unes 16 linies i 380 estacions. Una bogeria! Al poc de temps t'ensenyes com funciona, bueno jo no, jo soc negà per a eixes coses. Vicent i Bea ens guiaven. El kit de la història son els bitllets, que son la meitat que els d'ací, i teniem mil paperets repartits per les butxaques, que al final ja no sabies quins havies utilitzat i quins no. Total, que l'últim dia, carregats de maletes i de trastos, ens dirigim a la parada de metro que teníem més prop de "casa" (véase antro, de 15 euros la nit). Problema: teníem pressa, els bitllets que acabàvem de comprar no anaven i a la finestra d'informació no hi havia ningú. Que podíem fer? No podíem passar perquè hi havia com unes portes infranquejables ^^. Estàvem desesperats, fèiem tard!! I ací és quan apareix el nostre Amélie. Aquest no buscava fotos baix d'un fotomatón,simplement aniria a la feina o alguna cosa així. Ens va veure la cara de desesperació i amb el seu bitllet va fer que 4 persones i les seues respectives maletes i trastos poguérem passar per la porta eixa rara i arribar a temps al nostre destí: casa.
Li donarem les gràcies amb un merci mal pronunciat i un somriure d'agraïment d'orella a orella. Ell va seguir i els quatre el vegerem perdre's entre la multitud de gent que circulava per els tres o quatre passadissos que s'entrecreuaven per davant de nosaltres.
El món està ple d'Amélies, quina sort haver-ne trobat un.

Aquesta és l'última entrada de l'any. Un 2011 carregadet, sobretot cap al final. I parlant de final, no sé quan serà la primera entrada del 2012. Potser no torne a escriure fins que no em retrobe a mi mateixa. Sí, m'he perdut.
Aquest bloc va començar amb molta il·lusió i força. El vaig obrir perquè tenia ganes de compartir tot allò que coneixia, pensava, sentia... poc a poc va anar adquirint una altra finalitat i es va convertir en un lloc on jo sabia per a qui escrivia i el perquè ho feia. Ara eixa finalitat ja no em pot nugar més, ni per tant aquestes pàgines. Ací he sigut jo al descobert, amb metàfores i sense elles, però solament jo.
Ara, he de deixar de banda eixe ego, reformular-me i replantejar-me. Açò no va a ser fàcil i per algun lloc hauré de començar. Sí, pel·lícules que em monte (de Hollywood).


Cuatro días para odiarte y olvidarte de una vez,
cuando quiero recordarte acumulo todo mi arte
y te vuelco en un papel.
Y te cuento tantas cosas que no te llegué a decir
porque en un papel soy todo: mi desastre, mi tesoro;
bueno y malo para ti.
Mi victoria y mi fracaso, mi disfraz para decir
que quizás estuve a un paso de morir entre tus brazos
y al final no ha sido así.
Y si me quiero escapar me invento otro lugar
para volver contigo;
y si amanece otra vez y nada sale bien, por mi que no haya sido.
Mi papel es tu enemigo
porque dice lo que callo, y yo a ti nunca te digo
Mi refugio y mi paisaje donde nadie puede entrar;
el quijote donde encierro la locura de los sueños
que me piden realidad.
Y me invento y me divido y por no volver atrás,
y me encuentro con un niño que me dice al oído
que nunca me dejara.
Mi victoria y mi fracaso, mi disfraz para decir
que quizás estuve a un paso de morir entre tus brazos
y al final no ha sido así.

Adéu 2011.

dimarts, 20 de desembre del 2011

Em quede a la dutxa

Hui em quede a la dutxa. Fora fa fred i el món em fa por.

ALIVE
Si has amado a alguien tanto como para que te duela, eres afortunado.
Lo sabrás cuando, con el pasar de los años, sigan surgiendo nuevas palabras, frases, canciones, etc. que te golpean con la certeza de que eso y no otra cosa es lo que te gustaría decirle. Precisamente eso. Y vuelves a la calle y al lugar y al momento justo en el que habría sido tan perfecto tener esas palabras, ese tren que arrollaría a cualquiera, la frase que nunca llega cuando debería sino mucho después, pobres nosotros los idiotas con esperanzas, con la palabra descolgándose de nuestro labio de abajo lenta y dolorosamente como sangre con saliva.

Después de muchos años, da igual.
Después de muchos, muchos, muchos años... Quién sabe.
Después de todo, seguimos vivos.

http://quieromorirmealasseisdelatarde.blogspot.com/2011/11/alive.html

dilluns, 12 de desembre del 2011

Eco, silenci i paciència

"Desearia poder cambiar algunas cosas sobre como he actuado últimamente estos meses. Creo que sólo estoy decepcionada de mí misma, le dije a Lucas que si amaba a su prometida entonces aprendería a estar bien con eso, porque queria que él fuera feliz. Pero lo que realmente quería era que él y yo fuéramos felices. Yo y él. Después, cuando él no se casó con ella... quiero decir... me siento fatal por ella, y por él ¿Sabes? Su corazón está roto ahora mismo y vengo aquí y me siento en silencio y escucho el eco de lo que solíamos ser. Y también deseo paciencia y gracia y la fuerza para permitirle ser feliz. Y sobretodo ruego por no hacer su vida peor debido a todo lo que le quiero. Es la parte que más me cuesta, dejarle ir, sabes? Y esta la parte de gracia, que realmente apesta"